Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ετσι γράφεται η ιστορία

Ισως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος των επιτευγμάτων του Ολυμπιακού στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Και το αναφέρουμε τούτο διότι είμαστε βέβαιοι πως όσα έχουν καταφέρει οι «ερυθρόλευκοι» στο φετινό πρωτάθλημα, θα τα αναφέρουμε με θαυμασμό για πολλά χρόνια στο μέλλον.
Το εντυπωσιακό σερί των επιτυχιών από την έναρξη της σεζόν έως και την κατάκτηση του πιο γρήγορου πρωταθλήματος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ρεκόρ τα οποία θα ανασύρουμε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας για πολλές δεκαετίες.
Και να ξέρετε, χρειάστηκε πολλή δουλειά για να φθάσει ο Ολυμπιακός Φλεβάρη μήνα να πανηγυρίσει το 43ο πρωτάθλημα της ιστορίας. Δουλειά που έγινε με μεθοδικότητα σε όλα τα επίπεδα. Χάρη στο συγκεκριμένο πλάνο από τη διοίκηση το οποίο εφήρμοσε με επιτυχία ο Μάρκο Σίλβα, το νήμα κόπηκε πιο νωρίς από ποτέ.
Ομως, έτσι γράφεται η ιστορία. Με όραμα, μεθοδικότητα και επενδύσεις η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Οι Πειραιώτες πανηγυρίζουν από χθες το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και πλέον «φλερτάρουν» με το έβδομο στη σειρά. Ενα επίτευγμα που είχε σημειωθεί επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη, από την περίοδο 1996-97 έως και τη σεζόν 2002-03.
Αναμφίβολα, έχουν μπει γερά «θεμέλια» για την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία και στην επόμενη χρονιά. Εως τότε, όμως, προέχει για τον Ολυμπιακό να παραμείνει ανταγωνιστικός προκειμένου να φθάσει και φέτος στο νταμπλ. Ο Σίλβα φρόντισε χθες να ξεκουράσει πολλούς καταπονημένους -από τη ρεβάνς με την Αντερλεχτ- ποδοσφαιριστές του, ενόψει του πρώτου ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Ετσι, διατήρησε στην ενδεκάδα μόνο τρεις από τους παίκτες που έπαιξαν από την αρχή την περασμένη Πέμπτη, τους Ρομπέρτο, Ντα Κόστα και Πουλίδο. Παρά το εκτεταμένο rotation, η εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν εξαιρετική και έφθασαν δικαίως σε μία καθαρή νίκη επί της Βέροιας.
Και πώς τα φέρνει η ζωή. Στο ματς που οδηγούσε στον τίτλο, την παράσταση έκλεψε ο πιστός «στρατιώτης» της ομάδας του Πειραιά, ο Νταβίντ Φουστέρ. Με τη μαχητικότητά του και τα δύο γκολ, έγινε ξανά σύνθημα στην εξέδρα. Πραγματικά πρόκειται για υπόδειγμα επαγγελματία αθλητή, καθώς στα έξι χρόνια του στο Λιμάνι, μόνο για καλό έχει απασχολήσει όλους όσοι σχετίζονται με τον Ολυμπιακό. Φυσικά η προσφορά του είναι ανεκτίμητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: