Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Συγκέντρωση 32 λεπτά

Στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής του LEN Champions League, στο Βερολίνο, οι "ερυθρόλευκοι" για 24 λεπτά (σ.σ.: τα τρία πρώτα οκτάλεπτα) είχαν φέρει το ματς με την Σπαντάου στα… μέτρα τους! Είχαν τον έλεγχο, είχαν αξιοποιήσει τα ατού τους, έκαναν το παιχνίδι τους και ήταν στο +4 (7-11). Δηλαδή είχαν βάλει τις βάσεις για να πάρουν ένα πολύ σημαντικό "διπλό".
Με μια καταπληκτική εκκίνηση και σκορ 1-6 στην πρώτη περίοδο. Η Σπαντάου, όμως, έδειξε στη δεύτερη ότι είναι ομάδα που δεν τα παρατάει. Με επί μέρους σκορ 3-1 μείωσε σε 4-7 και στην 4η περίοδο, το 7-11 έγινε 11-11 και παραλίγο ο Ολυμπιακός να χάσει κιόλας ένα δικό του ματς!
Αυτό σημαίνει πως είναι ομάδα που δεν "αφήνει" ένα ματς, παρά μόνο όταν έχει πραγματικά τελειώσει. Δηλαδή όταν δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να ανατρέψει την αρνητική, εις βάρος της, κατάσταση. Όλα τα ματς εκτός έδρας τα πάλεψε εκτός από τον αγώνα στη Ριέκα. Στην έδρα της έχει 3 ισοπαλίες και μια ήττα από την Έγκερ.
Όλα αυτά τα επισήμανε αυτές τις ημέρες ο Θοδωρής Βλάχος στους παίκτες του. Και τους ζήτησε να έχουν καθαρό μυαλό, να μην χαλαρώσουν, δυνατή άμυνα όπως είχαν σε όλα τα φετινά ευρωπαϊκά ματς στο Παπαστράτειο και καλές επιλογές στην επίθεση.
Επιπλέον, υπομονή. Θέλουν τη νίκη, ακόμα και με ένα γκολ. Οπότε δεν πρέπει να παρασυρθούν από το ματς, αλλά να έχουν συγκέντρωση και τον έλεγχο για τα 32 λεπτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: